Dagbesteding

Erkent ieder talent

Dagbesteding Noorddijk heeft de overtuiging dat iedereen talent heeft. Middels de aangeboden werkzaamheden proberen wij talent tot ontwikkeling te laten komen, ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen persoonlijk doel. Samen zorgen we ervoor dat elke deelnemer de juiste dagbesteding krijgt, waarbij rekening wordt gehouden bij ieders specifieke situatie. Om dit te creëren worden onderstaande werkzaamheden bij ons op de boerderij aangeboden.

Dierverzorging

Op een boerderij horen natuurlijk dieren, dit is bij ons op dagbesteding Noorddijk geen uitzondering. De dieren hebben verzorging nodig, zoals bijvoorbeeld: voeren, borstelen en de stal uitmesten. Onze deelnemers verzorgen de dieren, maar de dieren zorgen ook voor hen. Dit in de vorm van rust; er kan geknuffeld worden en de dieren kunnen geaaid worden, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van overprikkeling.

Tuinonderhoud

Veel verschillende (biologische) groenten en fruit zijn bij te vinden in onze moestuin. Deze groenten en fruit hebben het nodige onderhoud nodig, voordat deze in onze eigen winkel verkocht kunnen worden. De deelnemers werken mee aan het klaarmaken van het land, zaaien en planten, onkruid wieden en het oogsten.

Houtbewerking

Achter in onze schuur bevindt zich onze houtafdeling. Hier kan men hout kloven, houthakken of hout zagen. Daarnaast worden er diverse houtproducten gemaakt, welke weer verkocht worden in onze winkel.

Atelier

Voor het fijnere, creatieve werk, hebben we ons eigen atelier. Hier kan de creatieve geest volop aan de slag met bijvoorbeeld knutselen, naaien of verven. Ook deze zelfgemaakte creaties zijn weer voor de verkoop in de winkel.

Koken & bakken

In de keuken zijn we op een andere manier creatief bezig, hier wordt veel gekookt en gebakken. Zo maken we taarten op aanvraag en verzorgen regelmatig onze eigen maaltijd.

AFSPRAAK MAKEN